Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003 la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă.

festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească.

Cele 10 ediţii desfăşurate până acum au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat cât şi companii independente.

Începând cu 2006 festivalul a devenit competitiv, fiind acordate premii celor mai bune spectacole şi celor mai buni artişti la finalul fiecărei ediţii în cadrul Galei Comediei Româneşti.

În acelaşi an s-a înfiinţat Concursul de Comedie Românească ce a reuşit, la fiecare ediţie, să descopere noi talente în dramaturgia contemporană.

În 2007 şi 2008 festCO a avut şi o secţiune internaţională în cadrul căreia au fost prezentate spectacole pe texte semnate de dramaturgi români. În cei doi ani au participat producţii din Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Republica Moldova şi Serbia.

Din 2008 festCO a cucerit Centrul Istoric al Capitalei cu o sectiune off ce se desfăşoară pe străzile din jurul Teatrului de Comedie şi în multe alte spaţii neconvenţionale.

În 2013 festCO îşi propune să transforme Centrul Vechi în Oraşul Comedie Româneşti, fiind animat de spectacole de stradă oferite de Teatrul Masca, lansări de carte şi conferinţe.
 
 
Site realizat si administrat de MIV CONSULTING IT SRL, www.miv-computer.ro © 2014 | E-mail office@miv-computer.ro, Webmaster Ion Victor MINEA