producţie independentă găzduită de
TEATRUL METROPOLIS – BUCUREŞTI
www.teatrulmetropolis.ro


Buzunarul cu pâine
de Matei Vişniec
traducerea Virgil Tănase

un spectacol de Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu


data premierei: 1 martie 2008
durata spectacolului: 1h 10'

De ce Buzunarul? Un text inteligent. Vorbeşte despre noi. Aşa cum suntem. Cinici şi superficiali. Inteligenţi şi penibili. Generoşi şi laşi. Noi cu toate cele ale noastre. Bune şi rele. Într-o lume îngheţată în vorbe. Nemişcată. O lume caraghioasă şi tristă în acelaşi timp. Un text emoţionant. Vişniec undeva între Caragiale şi Beckett. Şi ce atâtea cuvinte!...De ce Buzunarul? Pentru că îmi face pur şi simplu mare plăcere să exist în această piesă.

Oana PelleaPoate că toate situaţiile cu care ne întâlnim în viaţa noastră au fost create pentru ca spiritul nostru să se vadă în ele, ca într-o oglindă şi să poată deveni, treaptă cu treaptă, întâmplare de întâmplare, mai bun, mai generos, mai înţelept, mai asemănător celui ce ne-a creat. Şi, dacă am înţeles asta, nu văd de ce nu ne-am bucura, nu văd de ce nu am da şi altora bucuria venită odată cu înţelegerea. Buzunarul ...este o astfel de întâmplare, o astfel de întelegere, deci...Bucuraţi-vă!

Mihai-Gruia SanduUn spectacol de "teatru adevărat", simplu, fără artificii, dar care transmite o puternică emoţie publicului, îl conduce abil de la râs la o lacrimă discret provocată, oferă Oana Pellea si Mihai-Gruia Sandu, atăt ca actori, cât şi ca regizori ai piesei lui Matei Vişniec, "Buzunarul cu pâine".

Ileana Lucaciu - România Liberă


 
 
Site realizat si administrat de MIV CONSULTING IT SRL, www.miv-computer.ro © 2014 | E-mail office@miv-computer.ro, Webmaster Ion Victor MINEA